Михаил Миков: Ще отстояваме връщането на отменените социални права

Михаил Миков: Ще отстояваме връщането на отменените социални права

„Ще продължим да отстояваме връщането на отменените социални права. Ще работим да се разшири кръгът от мерки, за да се гарантира достоен живот както на военноинвалидите и военнопострадалите, така и на всички български граждани”. Това написа лидерът на социалистите Михаил Миков в отговор на председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл. лейтенант о.з. инж. Петър Велчев по повод отмяната на чл. 101, ал. 3 от Кодекса за социалното осигуряване. В тази връзка Миков припомня, че депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са гласували против „очевидно несправедливото и антисоциално решение на управляващите”.

Лидерът на БСП подчертава, че партията има траен ангажимент към социално слабите, към хората с увреждания и тези с ниски доходи.

„Изцяло споделям възмущението Ви, че на фона на огромните заеми, заради които само лихвите ще са в размер на един милиард годишно, отнемането на социални придобивки от хората в неравностойно положение и хората с увреждания, изглежда абсурдно”, казва още в писмото си Михаил Миков. Той отбелязва, че изменението на КСО, подкрепено от крайно дясната и неолиберална коалиция на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, е само част от пакета антисоциални мерки на това правителство. По думите на Миков интересите на много други социално слаби групи са били пожертвани с лека ръка за осигуряването на финансов комфорт на правителството и възложителите на обществени поръчки.

„За мен е неразбираемо защо днес за толкова кратко време правителството прокара линии на разделение в нашето общество, които ще преодоляваме месеци, а може би – години”, казва още в писмото си председателят на БСП.