Михаил Миков ще представи перспективите пред левицата на семинар в Пловдив

Михаил Миков ще представи перспективите пред левицата на семинар в Пловдив

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков ще представи на семинар в Пловдив перспективите пред българските социалисти. Тридневният форум ще продължи от 30 януари до 1 февруари и ще се проведе под надслов „Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г.“ в хотел „Санкт Петербург”.

Семинарът е организиран от председателя на ПЕС Сергей Станишев, който ще направи анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България. На него ще се съберат представители на ръководството и основни фигури в партията и ще бъдат излъчени основни леви послания и идеи месеци преди предстоящите местни избори.

Освен двамата лидери участие ще вземат депутати-социалисти, евродепутатите на БСП, представителите на Изпълнителното бюро, областните председатели и кметовете-социалисти (членове на УС и на КС на НСОРБ), коалиционните партньори на БСП, както и широкото ръководство на червената младежка структура.

През първия работен ден на форума ще бъдат дискутирани темите „БСП – поглед отвън“ и „Медийната среда в България. БСП в обектива“. На втория – народни представители и анализатори ще коментират две теми: „Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната“, както и „Местните избори – важна битка за БСП“.

Целта на семинара в Пловдив е левицата да направи успешна кампания за местните избори и да се открои като единствената възможна алтернатива на управляващите. Гост на семинара от ПЕС е  зам.-генералният секретар Марая Лафебер.