Предстоящият конгрес е важен за БСП, но и за социалната държава в България

Предстоящият конгрес е важен за БСП, но и за социалната държава в България

Ако забравим лявата политика, недоверието в партията ще продължи да расте

49-ят Конгрес на БСП е изключително важен за партията, за нейното бъдеще, но и за демократичното развитие на страната и за шанса в България да има социална държава. Това заяви председателят на БСП пред членовете на Националния съвет на партията. В доклада си на днешното заседание Михаил Миков посочи също, че всеки партиен член и ръководител, всяка партийна организация трябва да оценят ролята и значението на предстоящия партиен конгрес.

Социалисти да се включат в обсъждането на местните политики

Лидерът на левицата обърна внимание, че вече текат дискусии по общинските бюджети. По думите му в тях и в обсъждането на местните политики трябва да се включат активно всички членове на БСП, като едновременно с това бъдат привлечени и гражданите.

„От страната има тревожни сигнали, че избрани с листите на левицата общински съветници, са предпочели по-лекия път – да се приобщят към групите на управляващите в местната община или други групи, които изразяват бизнес интереси”, призна Миков. „Очевидно е, че подборът за листите е направен, без да се отчита политическата лоялност на хората, които са приели да защитават лявата политика в общинските съвети – в управление или в опозиция”, констатира председателят на БСП.

Лидерът на социалистите обяви, че следващата седмица предстои среща с представителите на БСП в местната власт, на която ще се дискутира прокарването на лява политика в общинските съвети. „Ако сега забравим тази политика, заради която отидехме на изборите, недоверието ще продължи да расте и БСП ще бъде разглеждана като една от партиите, участващи във властта за реализацията на неполитически интереси”, предупреди Михаил Миков.