Михаил Миков към Камбаделис: Остро осъждаме насилието в Париж

Михаил Миков към Камбаделис: Остро осъждаме насилието в Париж

Никога няма да се огънем пред злото на тероризм

„В тези болезнени и трагични часове последвали след терористичните атаки в сърцето на Европа, които доведоха до смъртта на стотици невинни хора и засегнаха хиляди, ръководството на БСП и аз поднасяме нашите най-дълбоки и искрени съболезнования към семействата на жертвите, Париж и френския народ”. Това се казва в съболезнователен адрес на председателя на НС на БСП Михаил Миков до първия секретар на Социалистическа партия на Франция Жан-Кристоф Камбаделис. „Остро осъждаме жестокото насилие, което беше извършено във Вашата столица чрез серия от терористични актове”, категоричен е той. Миков заявява, че заставаме до  френския народ и „никога няма да се огънем пред злото на тероризма”. По думите му изключителните демонстрации на солидарност в цяла Европа и по света са потвърждение за това. Според него такива нецивилизовани и антихуманни актове следва да служат само за засилване на ангажимента ни към принципите на “свободата, равенството, братството”.

Миков към посланик дьо Кабан: БСП изразява своята солидарност и подкрепа към семействата на жертвите и всички засегнати

„БСП изразява своята солидарност и подкрепа към семействата на жертвите и всички засегнати”, се казва в адрес на лидера на левицата до извънредния и пълномощен посланик на Република Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. „Остро осъждаме актовете на екстремизъм и тероризъм, които показват незачитане на човешкия живот. Тези терористични действия са глобална заплаха, която не познава граница, националност или религия”, пише още Миков. Той подчертава, че това е значително предизвикателство, пред което международната общност се изправя и трябва да преодолее заедно, обединена в името на постигането на сигурен, свободен и мирен свят. „В този скръбен момент за цяла Франция, ние вярваме, че ще намерите сили да превърнете тъгата в сила и смелост, за да преодолеете днешните трудности”, заявява Михаил Миков.

Пълният текст на съболезнователните адреси:

ДО

Г-н Жан-Кристоф Камбаделис

Първи секретар

Социалистическа партия

Франция

Скъпи Жан-Кристоф,

В тези болезнени и трагични часове последвали след терористичните атаки в сърцето на Европа, коитодоведоха до смъртта на стотици невинни хора и засегнаха хиляди, ръководството на Българската социалистическа партия и аз поднасяме нашите най-дълбоки и искрени съболезнования към семействата на жертвите, Париж и френския народ. Изразяваме солидарност и споделяме мъката на всички онези, които скърбят в момента.

Остро осъждаме жестокото насилие, което беше извършено във Вашата столица чрез серия от терористични актове. Франция е една от страните архитект и основоположник на Европейската идея, с особено влияние при формирането на съвременния модерен свят и ние ще се борим рамо до рамо, обединени срещу тези, които накърняват свободите и толерантността в цяла Европа. Заставаме до  френския народ и никога няма да се огънем пред злото на тероризма. Изключителните демонстрации на солидарност в  цяла Европа и по света са потвърждение за това. Такива нецивилизовани и антихуманни актове следва да служат само за засилване на ангажимента ни към принципите на “свободата, равенството, братството”.

Искрено се надяваме, че докато Париж преживява и преминава през тези трудни, предизвикателни и тъжни моменти, цялата международна общност ще работи обединена срещу лицето на тероризма и за задълбочаване на съществуващото сътрудничество, с цел изправянето на извършителите на тези ужасни деяния пред правосъдието и  възстановяване на мира и стабилността.

Още веднъж, моля, приемете нашите искрени съболезнования, подкрепа и грижа за Франция и нейния народ.

Искрено Ваш,

Михаил Миков

(Превод!)

До

Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан

Извънреден и пълномощен посланик на

Република Франция

Ваше Превъзходителство,

От името на ръководството на Българската социалистическа партия и от мое име, моля приемете нашите най-дълбоки и искрени съболезнования по повод трагичните терористични събития във вашата страна. Изразяваме солидарност и подкрепа към семействата на жертвите и всички засегнати.

Остро осъждаме актовете на екстремизъм и тероризъм, които показват незачитане на човешкия живот. Тези терористични действия са глобална заплаха, която не познава граница, националност или религия – значително предизвикателство, пред което международната общност се изправя и трябва да преодолеем заедно, обединени в името на постигането на сигурен, свободен и мирен свят.

В този скръбен момент за цяла Франция, ние вярваме, че ще намерите сили да превърнете тъгата в сила и смелост, за да преодолеете днешните трудности.

Още веднъж, моля, приемете нашите искрени съболезнования!

Искрено Ваш,

Михаил Миков