Миков към служителите на МВР: Продължавайте да се борите за честта и достойнството на Република България

Миков към служителите на МВР: Продължавайте да се борите за честта и достойнството на Република България

“Празникът на МВР е и повод за равносметка, за това си позволявам да отправя призив към всички вас да продължавате да се борите със същия професионализъм, всеотдайност, себеотрицание и човешко отношение за честта и достойнството на Република България”.

Това се казва в поздравителен адрес от председателя на НС на БСП Михаил Миков към служещите в системата на МВР по повод техния празник. По думите му работата в сферата на сигурността е една от най-отговорните и рисковани, но благодарение на усилията, които служителите проявяват денонощно, те защитават интересите на гражданите и утвърждават правовия ред в държавата.

Според Миков признак за развитието на всяко общество е отношението на съпричастност и уважение личната саможертва на пазителите на реда. Лидерът на социалистите вярва, че в този момент нашето общество ще даде адекватен израз на това осмислено отношение.

“Уверен  съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката ви професия за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията”, се казва още в обръщението на Михаил Миков.

Пълния текст на поздравителния адрес можете да прочетете тук.