Поздравителен адрес на председателя на БСП Михаил Миков до БНР

Поздравителен адрес на председателя на БСП Михаил Миков до БНР

ДО

РЪКОВОДСТВОТО И ЕКИПА НА

БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО

Уважаеми господин Янкулов,

Имам удоволствието от свое име и от името на Националния съвет на БСП да Ви поздравя по случай  80-годишния юбилей на Българското национално радио.

80 години са изключително респектиращо време за една медия. По-важното от годините обаче са имената на журналистите, на творците, които БНР даде на България. В тази връзка позволете ми да поднеса своето дълбоко уважение към труда и творчеството на всички, допринасящи за развитието на радиото, на „нашето радио”, както се пее в песента, посветена на юбилея Ви.

С годините Вие доказахте, че сте достоверният и обективен източник на информация – различните гледни точки и мнения винаги имат място във Вашия ефир. За 80 години не останахте безучастни към човешките съдби и проблеми, но „дадохте” звук и на добрите новини. БНР винаги е имало категорична позиция към културата и изкуството – да предлага на слушателите любими и нови творби, да възпитава вкус към ценното, да открива и дава път на младите таланти.

Пожелавам Ви от сърце да бъдете здрави, да чувствате уважението и признанието на слушателите всеки ден от работата си, да намирате вдъхновението, което Ви прави част от живота на всеки българин.