Михаил Миков: Управляващите не търсят съгласие на тема сигурност

Михаил Миков: Управляващите не търсят съгласие на тема сигурност

Четворната коалиция търси съгласие по въпроси като пенсионното осигуряване, а по проблемите в сигурността е точно обратното. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на пресконференция в централата на партията.

Лидерът на левицата поясни тезата си, като обясни, че проблемът е свързан с липсата на приемственост в определени политики, в отделни структури: „Ние винаги сме били конструктивна опозиция, но не е нормално нашият конструктивизъм да се приема като слабост. Не може по една тема да се търси съгласие, а друга тема да се решава без търсене на такова и да се очаква конструктивизъм”, категоричен бе председателят на БСП.

Атанас Мерджанов: Четворната коалиция се опитва да наложи тихомълком промените в сигурността

Правителството на България приема ли промените в сектор „Сигурност”? Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов към премиера Бойко Борисов и вицепремиера Меглена Кунева по повод предложените от управляващите в парламента промени в Закона за МВР. Той изрази мнение, че представителите на четворната коалиция се опитват тихомълком да наложат промени, засягащи сигурността в страната.

„Ние обаче сме категорично против, като на няколко пъти изразихме тази наша позиция”, подчерта Мерджанов. Той припомни, че ДАНС, която е засегната от предложените промени, вече е изразила своята позиция. „Те са категорични, че не са съгласни с въпросните промени в Закона за МВР, които пряко ги засягат”, заяви той.