Михаил Миков в Перник: За да влязат младите в спортните зали, трябва да има хора като шампиона Иво Ангелов

Михаил Миков в Перник: За да влязат младите в спортните зали, трябва да има хора като шампиона Иво Ангелов

„Днес съм в зала „Дружба“ по покана на световния шампион по борба Иво Ангелов и съм впечатлен от резултатите, които са постигнати след ремонта“. Това каза председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков пред журналисти по време на посещението си в Перник. „Когато той беше в Народното събрание заедно с председателя на Федерацията по борба ми обясниха в какви условия тренират, сега нещата са в пъти по-добри”, категоричен бе Миков.

Лидерът на социалистите припомни, че това се е случило благодарение на Публично-инвестиционната програма на правителството на Пламен Орешарски и с активното съдействие на народния представител в 42-то Народно събрание Станислав Владимиров, за което му благодари. Миков отбеляза, че днес в залата има едни нормални условия за подготовка, които по думите му ще направят спорта по-привлекателен за младите.

„Те имат едни прекрасни условия за тренировки. Ще продължим с всички усилия да подпомагаме такива инициативи, защото без здрава младеж и млади хора, които обичат да спортуват, трудно можем да разчитаме на здрав народ”, категоричен бе Михаил Миков.

По думите му в София също може да се направи много. „Люлин” например е район с 300 000 живущи, а там няма спортна зала”, отбеляза лидерът на левицата. Той бе категоричен, че Столичната община трябва да помисли по този въпрос. „Най-важното, за да влязат младите в спортните зали, е да има примера на такива хора, като Иво Ангелов, които носят спортна слава на страната ни”, заяви Михаил Миков.