Михаил Миков: България няма право да се връща назад

Михаил Миков: България няма право да се връща назад

“Дойдох лично, за да регистрирам листата в 25-ти МИР, защото преди около 25 години в този район, когато живеех тук, спечелихме избори за Велико народно събрание. Тогава Янаки Стоилов беше кандидат, а аз негов застъпник. Битката беше за демокрация. Днес много хора в България искат силна ръка, силна ръка и власт за един човек. Тогава се борихме срещу това”, заяви Михаил Миков, председател на БСП и водач на листата на коалиция „БСП лява България” за 25 МИР – София.

Миков припомни, че тогава са били за парламентаризъм, за социалдемократическа и правова държава.

„На тези избори пак ще искаме за народа, а не за един човек, защото България няма право да се връща назад. Няма право да изгуби тези 25 години. Аз искам да получа доверие от хората”, каза той и допълни, че за него това е по-важно, отколкото да се бори с някого.

„Аз влизам в НС, за да представлявам интересите на хората, а не да водя битки с някого. Хората искат политика обърната към тях. Зад себе си имам години, в които съм доказал и в парламента, и по време на избори, както и с действия и законодателство, че мога да представлявам интересите на гражданите”, заключи Михаил Миков.