Миков: Когато всички политически сили и обществото подкрепят една кауза, това е успех за България

Миков: Когато всички политически сили и обществото подкрепят една кауза, това е успех за България

Преизбирането на Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО носи посланието, че, когато подкрепата за една кауза идва от всички политически сили, от цялото ни общество, това е наистина успех за България, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков от парламентарната трибуна. Поздравителните му думи по повод избирането на Бокова бяха посрещнати с аплодисменти от народните представители.

Нямам съмнението, че изразявам убеденото мнение на всеки един от вас, че този избор е безспорно признание за нейните изключителни професионални качества на политик и дипломат от най-висок ранг, отбеляза Михаил Миков. По думите му то е и признание за работата й начело на световната организация през изминалия мандат.

Председателят на Народното събрание пожела на г-жа Бокова да продължи с присъщите й енергия, доказана компетентност и неизчерпаемо вдъхновение да работи за мисията и каузите на ЮНЕСКО в съвременния свят на трудности и много предизвикателства. Нека още веднъж й благодарим за това, че посвети победата си на България, допълни той.