Миков: „Левицата!“ е алтернатива на кризата на политическия живот и лявото представителство

Миков: „Левицата!“ е алтернатива на кризата на политическия живот и лявото представителство

„Кризата на политическия живот и лявото представителство трябва да намерят изход и алтернативата е тук“. Това заяви Михаил Миков на пресконференция на „Левицата!“, аргументирайки решението си да се присъедини към политическото обединение.

Седем нови формации подписаха Споразумение за общо явяване на предстоящите европейски и парламентарни избори в коалиционен формат „Левицата!“. По време на брифинга, представителите им споделиха общото си разбиране за необходимостта от обединение на левите сили в България, което да даде път към дълбока и принципна промяна в управлението на държавата, предаде Поглед Инфо.

Миков, който бе председател на 42-то Народно събрание и лидер на БСП в годините 2014 – 2016-та, посочи, че „Левицата!“ се стабилизира и увеличава като присъствие.

„Фактът, че подписите са повече, отколкото предишния път, показва, че необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече политически субекти в България. Второ, процесите в БСП не дават перспектива и алтернатива“, подчерта той.

„За да бъдеш алтернатива на дясното, преди това трябва да се оформи лявото представителство. Тук очевидно има такъв стремеж и аз ще участвам в това“, категоричен бе Миков, който счита, че хората в този формат през годините са доказали, че могат да отстояват интереси и могат да реализират представителство.

Можете да проследите целия брифинг във видеото.