Михаил Миков: Създаваме “Активисти на ПЕС” във Видин

Михаил Миков: Създаваме “Активисти на ПЕС” във Видин

Местна организация „Активисти на Партията на европейските социалисти” ще бъде създадена във Видин до края на април 2012 година. Това обяви на пресконференция народният представител Михаил Миков.

„Не е задължително това да са членове на БСП. Подобни формации са нормална европейска практика и в северната ни съседка Румъния са развити отдавна като брой и като членска маса”, допълни видинският депутат, цитиран от Радио-Видин.

Михаил Миков заяви, че към днешна дата не е готов да коментира първите 100 дни от управлението новия кмет на Видин Герго Гергов, издигнат от местната организация на БСП.

„Ще се въздържа днес от такава оценка. Кметът е млад човек и има нужда от време за осъзнаване, еманципиране и трупане на опит”, заяви народният представител от Коалиция за България.

Като приоритет в срещата си с журналистите Михаил Миков изведе темата за отчетно-изборната кампания в първичните партийни организации и общинските организации на БСП в посока предстоящия 48-ми конгрес на партията през май 2012 година. Обиколката във Видинска област и срещите с членове и симпатизанти на Левицата ще продължат и през следващата седмица.