Миков: Правителството активно съдейства за унищожаването на българския народ

Миков: Правителството активно съдейства за унищожаването на българския народ

При тези нива на заплащане на труда в България все повече хора ще избират Терминал 2

Демографската катастрофа ще продължи да се задълбочава и от избягването на отговор на моите въпроси разбирам, че правителството ще продължи да я кара, както досега – да съдейства активно за унищожаване на българския народ”, заяви от парламентарната трибуна Михаил Миков. Той зададе по време на петъчния контрол питане към социалния министър Зорница Русинова относно липсата на краткосрочни и дългосрочни мерки, свързани с тежките демографски процеси. Министър Русинова не даде ясни отговори, включително и на конкретните въпроси дали ще бъде увеличен размерът на плащанията за раждане и отглеждане на дете, предвижда ли се увеличаване на помощите за първокласници и не смята ли, че е необходимо като политика на правителството да се въведат помощи за учениците до 7 клас.

„Като ви слушам и си представям какво разбират българските граждани от тази политкоректна фразеология, сякаш сме на някой семинар, добре платен с европейски средства, за да рекламираме колко сме загрижени за социалната политика”, каза народният представител от БСП Лява България и категорично възрази срещу оправданията, че и в Европа има демографски проблем.

„Да, има, но младите българи решават демографския проблем на Европа, защото българското правителство не решава техните проблеми и в отворения пазар на труда те отиват в страните, където е по-високо заплащането и където помощта за родило се дете надвишава многократно това, което дава българската държава. Така постепенно ще станем една обезлюдена територия в рамките на ЕС, а правителството ще продължи да прави семинари и да пише стратегии, но те няма да спрат хората да бягат от България, защото тя е най-голямата мащеха за своите граждани в рамките на ЕС”, предупреди Михаил Миков. По думите му от началото на годината са се родили с 1 335 по-малко деца в сравнение със същия период на миналата и 2 573 по-малко от 2014 г.

„Ако годишно се раждат 62 – 64 хил. деца, умират 110 хил. българи. Една такава тенденция ясно очертава размерите на катастрофата, в която се намира България, а миграцията усилва този процес. Бизнесът се оплаква постоянно, че няма работници. И още повече няма да има при тези нива на заплащане на труда в България. Видяхме социалната ангажираност на бизнеса, а тя най-ясно личи на Терминал 2”, каза Миков.

Той припомни, че очевиден резултат от разговорите на правителството с работодателите е отнемането на 410 лв. от 10-те процента преотстъпен данък от 250-те хиляди работещи на минимална работна заплата.

„Вие разбирате ли какъв парадокс се получава – децата намаляват, раждаемостта намалява, държавата икономисва от броя деца. Ако растеше раждаемостта, разходите за тези политики естествено щяха да бъдат по-големи, но може би тогава щяхте да намалите размера на плащанията”,  заяви още Михаил Миков.