Миков: Петър Младенов беше човек, простил на всички

Миков: Петър Младенов беше човек, простил на всички

„Петър Младенов беше човек, който е простил на всички. Ще го запомня като човек, който се отнасяше с онова характерно за знаещия човек отношение към всички турбуленции на света. Не се учудваше”. Това каза Михаил Миков на премиерата на книгата „Петър Младенов – цялата истината”, попитан  дали първият български президент Петър Младенов си е отишъл тъжен.

Миков бе категоричен, че репликата „Танковете да дойдат” е била наложено клише. „Убеден съм, че е така. Както сега се налага клишето, че в България има избори за петия президент. Първият президент е той. Макар и избран непряко, избран от Народното събрание. Истината, е че президентската институция в България започна с Петър Младенов и аз мисля, че е добре от дистанцията на времето така да гледаме на нещата”, каза народният представител.

Той сподели, че най-яркият спомен, който му е останал, е от гостуване в дома на Младенов през 1997 или 1998 г. „Интересуваше се какво става по Видинско, интересуваше се какво става в БСП, разговор час – час и половина, човешки. След това е имало и още срещи, но този спомен ми е останал”, сподели още Миков.